Ontumatutkimukset

Ontumatutkimuksessa hevonen arvioidaan maasta käsin juoksutettuna ja mieluiten myös ratsastettuna tai ajettuna. Tutkimukseen sisältyy mm. jalkojen, selän ja lihaksiston palpaatio, jalkojen taivutuskokeet ja mahdolliset puudutukset ontuman paikallistamiseksi.

 


Röntgentutkimukset

Esim. Jalkojen, selän ja kaularangan, vatsaontelon hiekkakuvaukset, irtopala-, kantakirjaus- ja ostotarkastuskuvaukset. 

 

Käytössämme on laadukas suoradigitaalinen röntgen. 

 


Ultraäänitutkimukset

Esim. Jalkojen, selän ja lantionalueen, keuhkojen, kohdun ja munasarjojen tutkimukset. Ultraäänitutkimus tehdään usein hevosen ollessa kevyesti rauhoitettuna. Hinta määräytyy tutkittavan kohteen/kohteiden mukaan. ​


Hammashoidot

Suun tutkimukset ja hammashoidot kotitallilla.

Käytössämme on vesijäähdytteinen sähköhammasraspi.

 


Ostotarkastukset

Kliiniset terveydentilan tarkastukset ja röntgenkuvaukset.

Ostotarkastuksen laajuus määritellään tapauskohtaisesti ostajan toiveiden tai eläinlääkärin suositusten mukaan esim. riippuen hevosen käyttötarkoituksesta ja iästä.

Ostotarkastus Virossa myös mahdollinen.


Tuki- ja liikuntaelimistön hoidot

-Nivelinjektiot: PRP-hoidot, kantasolut, PAAG hydrogeelit. 

-Selän injektiohoidot ja mesoterapia.

-Lihaksiston ”dry needling” myofaskiahoidot

-Bifosfonaattihoidot: Tildren, Osphos. 

-Yksilölliset kuntoutussuunnitelmat


Shock-wave hoidot

Käytössämme on Pulsevetin uusin kohdentava ESWT-laite Versatron, jonka tehosta on tehty useampia tieteellisiä artikkeleita. Sitä voidaan käyttää esim. hankoside- ja jännevaurioiden hoidossa, lievittää selkäkipuja ja käyttää kroonisten ontumien, kuten sädeluuontuman hoidossa. 

Shock wave terapiaa eli ESWT:ta käytetään hevosilla pääasiassa ligamentti-, jänne- ja luukudosvaurioiden hoidoissa. Sen on tieteellisesti todistettu kiihdyttävän pehmytkudosten paranemista lisäten uusia kollageenisoluja vaurioalueelle ja vähentävän siellä tulehdusta ja turvotusta.


Lue lisää laitteesta

Perusterveydenhuolto

Esim. Rokotukset, tallien suunnitelmallinen loishäätö ja tautitorjunta, terveydentilantarkastukset ennen kisakautta.


Hengitysteiden tähystys

Hengitysteiden tähystys tehdään endoskoopilla, joko kevyessä rauhoituksessa tai ilman. Tarvittaessa toimenpiteen yhteydessä voidaan ottaa trakealimanäyte.

Hengitysteiden tähystykseen yhdistetään usein myös verinäytteenotto.

Käytössämme on kannettava verianalysaattori jolla voidaan nopeasti ja luotettavasti määrittää näiden akuutin faasin proteiinien (SAA) taso joka nousee hevosilla nopeasti erilaisissa tulehdustiloissa.


Akuutit sairastumiset

Esim. Ähkyt, haavat, silmäsairaudet, äkilliset ontumat.

Akuuteissa sairastapauksissa potilaan vointi ja hoitomahdollisuudet kotitallilla selvitetään nopeasti. Tarvittaessa hevonen lähetetään jatkohoitoihin/tutkimuksiin klinikalle.

Tulehdusarvo SAA ja Hematokriitti, jolla saadaan tietoa nestetasapainosta, pystytään määrittämään nopeasti tallissa. Sydänsähkökäyrän ottaminen kannettavalla EKG:lla onnistuu tarvittaessa.


Ponimittaukset ja kilpailueläinlääkäripalvelut

SRL:n ja Suomen Hippoksen hyväksymät viralliset ponimittaukset voidaan suorittaa kotitallilla.

Tarjoamme eläinlääkäripalveluita kansallisten ja kansainvälisten kilpailujen järjestäjille. Eläinlääkäri Laura on kansainvälisen ratsastajainliiton FEI:n hyväksymä hoitava eläinlääkäri eli treating vet ja official vet koulu- ja esteratsastuksessa.


×

Make an appointment and we’ll contact you.